Morris (Del 1)

M är hos för 4 veckor Board & Train, vi är nu inne på dag 4. M är här för han skäller och gör utfall i tid och otid, ute drar och hänger han i kopplet. M har svårt att koppla av i allmänhet, han förföljer sin matte inomhus. M tar inte heller att man sätter regler, gränser och begränsningar då M svarar upp med frustrerat skällande, han visat även tydligt sitt missnöje med sitt kroppsspråk och fysiska position. Droppen för ägarna var när M bet deras granne. Medans vi ska hjälpa M i fyra veckor pluggar han ägare på hemmaplan, de får bl.a läsa om hundens kommunikation, om hur vi omedvetet påverkar våra hundar i vardagen genom energi och kroppsspråk och hur vi kan förbättra & bygga upp relationen med sin hund. Plus att de också får en chans att andas och hämta nya krafter.

Vi har hitills sett en nervös & rädd kille som har lätt att ta till flykten för de minsta saker i vardagen. M har även visat lågt intresse av att integrera och samspela med de andra hundarna, han är med och bland de andra hundarna men undviker närmare kontakt och kommunikation. M är inte van vid att vara avgränsad, han har lågt förtroende för människan som sin beskyddare och vägledare. M matvägrar fortfarande mer eller mindre mindre, han har knappt sovit de första dygnen. Han har även maniskt förföljt oss runt i huset, han är som ett plåster i hälen emellanåt. Igår mitt på dagen kom det första lilla genombrottet där han valde att faktiskt söka upp sin vilokoja, där han sov djupt i flera timmar fast vi andra var i rörelse inomhus. På promenaderna drar han knappt i kopplet längre och han undviker nu det han tidigare upplevt som stor fara istället för att attackera. Det är långt kvar till målet men vi är nu iallafall märkbart på väg åt rätt håll och tilliten till oss smyger på för varje dag som går.

Fortsättning följer…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: