Troll

I lördags hade vi årets sista flockpromenad, nya datum kommer strax så håll utkik! Tillbaka till ämnet, hunden Troll. En ung individ som verkligen gett och ger sina ägare många utmaningar i vardagen, det är en hund med gott självförtroende, han är orädd och kan vara en aning fräck ibland. Troll är en ”het” och envis hund som är svår att imponera på, han kräver verkligen sin ägare. Att promenera med Troll har verkligen varit en kamp, målet att kunna ta en vanlig, lugn promenad med Troll troddes vara LÅÅÅÅÅNGT borta, att promenera lugnt i sällskap med en hundflock på 9 hundar… fanns knappt på kartan.

För två lördagar sedan, på årets näst sista Flockpromenad lyckades vi få Trolls ägare att hänga med. Det vart minst sagt en kämpig start så vi böt hundar, Trolls ägare fick ta några av våra hudar och vi tog Troll. Om Troll gav oss en riktigt svettig första halvtimma, men skammen den som ger sig. Den som till slut gav med sig var faktist Troll, han började tagga ner och lämna över ansvaret om omvärlden till oss. När vi pausade på ett ställe med mycket trafik, männskor, ankor och annat i rörelse stod Troll nu och studera sin omgivning istället för att försöka köra bort/attackera dem.

Efter den flockpromenaden gav vi Trolls husse & matte en hemläxa, en hemläxa de verkligen gjort. För kvittot på det hårda arbetet på hemmeplan visade sig på vår nästa Flockpromenad i lördags, det var en helt annan hund som klev ur bilen. Intensitetsnivån var betydligt lägre i starten, Trolls ansiktsuttryck och kroppsspråk var mjukare och mer avslappnat. Detta gjorde att de under denna flockpromenad kunde passera andra hundar, människor, trafik och andra störningar utan större problem. Det var så peppande att se, om matte var stolt efteråt. Vi är så imponerade över Trolls ägare, vilket jobb de gjort under dessa två veckor med Troll, de har även förändrat sig själva, sitt eget tankemönster och beteende.

Så grymt bra kämpat husse & matte, er dröm börjar nu bli verklighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: