Att veta VARFÖR är så viktigt.


imag1902_edited1.jpg

Det bästa sättet att lära sig är när man får frågor om varför, jag tycker om att bli ifrågasatt idag. Det ger mig tillfälle att själv träna och påminna mig om varför jag gör på vissa sätt, varför jag rekommenderar det. Om man inte vet varför, då kan man börja ifrågasätta sig själv om vad man egentligen vet. När jag var ny inom hund så läste jag mycket om hur, jag gick kurser och fick visat för mig vad man skulle göra. Jag ifrågasatte inte så mycket, man gjorde som man lärde och tyckte det verkade bra. Det som kommer ikapp var när frågorna började komma emot mig från olika håll, frågor jag helt plötsligt inte kunde ge bra svar på. Jag gjorde bara som jag lärde i början, nu fick jag fundera på djupet. Varför, ja varför är det si och så egentligen, hur hänger allt ihop. Det var min första riktiga och så viktiga läxa inom yrket hund, att inte bara säga gör såhär, för jag har läst det här. För mig var samtliga saker så självklart och det mesta kändes logiskt i min mening, men för de jag skulle lära ut till uppfattades det inte alltid som lika självklart.

Jag gjorde, såg resultat på mina egna, därför trodde jag på det jag lärt. För att inspirera och kunna lära vidare kom vikten av VARFÖR att spela stor roll i alla detaljer, idag vet jag varför. Allt jag gör idag har en stadig grund att luta sig mot. Det är nu det börjar bli roligt på riktigt. Jag vill så gärna att ni ifrågasätter det ni inte förstår, ni är min källa till mera kunskap. Våga fråga, det finns inga dumma frågor, frågar man inte blir man utan svar.

-Utan svar man ingen lärdom tar.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.