Badar i studier…

28548338_10155504501813931_1698813709_o_edited.jpg

Det här på bilden ovan är bara en liten bråkdel av det material jag gått igenom till min nästa bok där jag granskar de olika hundsyner som finns, jag hoppas att den ska vara klar till våren nästa år.

Hundvärlden idag är en kluven värld, med många olika åsikter, tolkningar och syner. Vad är rätt, vad är fel, vart kommer alla tolkningar ifrån? Det finns otroligt mycket att nysta i, några knutar har redan börjat redas ut. Det är väldigt intressant, samtidigt som det är väldigt förvirrande emellanåt.

Jag har denna månad bland annat läst ut fyra hundböcker, skrivna av samma författare. I alla fyra böcker upprepas samma saker om igen och inte mycket nytt tillkommer. I ena kapitlet står det ”si”, för att sedan i andra kapitlet skriva ”så”, personen säger helt plötsligt emot sig själv och sina tidigare påståenden. En aning kluvet budskap med andra ord.

Hittills i de böcker som jag läst står det mest om vad man inte ska göra, det går ner på detaljnivå om hur mycket fel andra gör, det pekas ständigt finger åt alla håll. Lösningarna på hur man ska göra och varför är nästintill bortglömda och utgör en otroligt liten del i dessa böcker.

Jag har även läst och gått igenom ca 200 forskningsstudier idag inom hund, varg, likheter, samspel m.m. från världen över, det är att bita i. Tack och lov verkar världens vargexperter vara enade och har samma slutsatser och teorier, vilket underlättar på den delen iallafall.

Nu ska jag sammanställa mina nuvarande frågetecken, skicka iväg dem, hoppas på svar snarast 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.