HundNytt

Första tiden gick bra, men sen…

Ett vanligt fenomen som sker när hunden är ny i familjen är att den kan upplevas lugn, försiktig och lättsam. Det här kan leda till att man tror att allt går toppen och man lever på lite för fort. För det går bra, nu. I början är bara hunden en gäst, den ser sig inte som en del av flocken på en gång. Det hunden gör i början är att den håller sig ofta lite tillbaka, den känner efter och läser in sin omgivning för att veta vilken plats i flocken den ska ha. När hunden börjar bo in sig och när den börjar inse att det är här den ska vara och leva, kliver den fram ut sitt skal.

Vi har nu under en tid gett hunden signaler om vilka vi är, vilken roll som hunden ska ha i familjen. Det är nu vi börjar få facit i hand på hur vi hanterat hundens första tid hos oss, det är nu man kan uppleva att saker går åt fel håll. Sakta förvandlas vardagen med hund till något mindre roligt. Då är det tur att man alltid kan börja om och göra rätt, för hundar är otroligt förlåtande djur och ger oss alltid en ny chans oavsett snedsteg.

-Skynda långsamt, ta en dag i taget.

Förbeställ TALA HUND till billigare pris!

Nya omslaget till pocketboken TALA HUND är färdigt, även innehållet har några små justeringar som exempel att bilderna kommer vara i färg. Nu är boken redo för omtryck, filerna är skickade. Det ända jag väntar på nu är att få ett datum för när de kan tryckas, håller tummarna för snabbt svar. När datumen har kommit för tryck och leverans, kommer man kunna förbeställa boken till lite billigare pris.

Vill du bli återförsäljare av boken? Skicka ett mejl så ordnar vi ett bra inköpspris.

Av den första upplagan finns det endast 15 stycken kvar, från och med idag säljer vi ut dem för 120kr + frakt (ordinarie pris 170kr + frakt). Gå direkt till webbutiken för ditt exemplar —> HÄR

Edit är uppe för adoption!

43258971_177933689752395_9176782701233963008_n.jpg

Edit är:
-Blandras
-Tik
-Kastrerad
-Vaccinerad
-Försäkrad i Folksam
-Född 2016-07-05

Edit är en energisk, självständig och orädd individ, hon är framåt och bestämd men genomsnäll. Hon kräver inte överdrivet med motion utan kan ha lata dagar då och då utan problem.

Med rätt vägledning:
-Fungerar hon fint med andra hundar, katter och barn.
-Går hon bra i koppel.
-Kan hon lämnas ensam några timmar.

Edit är även väldigt känslig vilket innebär att hon läser av sin omgivning och dess signaler väldigt lätt, på gott och ont.

Därför söker Edit dig som:
-Kan hålla lugnet i alla lägen
-Kan ge tydlig vägledning
-Är självsäker (Då Edit tar egna beslut i vardagen om du tvekar)
-Är villig att lära sig mera om hundens kommunikation

Med Edit medföljer matskål, täcke, koppel, e-boken TALA HUND, fri mejl och telefonsupport livet ut.

Adoptionskostnad: 6000kr

Är du rätt för Edit?
Tveka då inte att skicka ett mejl, berätta lita kort om dig själv så hörs vi av!
//Elin
www.elinshundhjalp.com

De är alla individer.

Oavsett hur mycket vi läst på om olika raser och noggrant valt därefter i hopp om att få en viss typ av hund, finns inga garantier för hur just din hund ska bli och fungera i vardagen.

Även om båda föräldrarna till valpen är lugna och självsäkra individer med stärkt egenskap av vakt, så kommer inte alla valpar födas med de dragen eller just den egenskapen.

Varje valp föds med en egen personlighet och karaktär, med mer eller mindre vakt i sig. De som äger eller har ägt flera individer av samma ras kan intyga att ingen egentligen är den andra lik till sättet att vara.

Träningstillfälle!

Ett perfekt tillfälle att praktisera under kontrollerade former på koppelrelation, hundmöten m.m. Tillsammans hjälper vi varandra att lyckas! Vill du vara med?

Anmäl dig till —> dogsofdiva@outlook.com

OBS! För att delta på träningstillfället måste man ha gått på Tonys hundklass eller varit hos mig på en konsultation.

Jag finns även till för er:

Ni vet väl att jag även finns till för er som har:

-Trassel med jakthunden. (Driver din hund djuren för hårt? Biter hunden viltet? Känns hunden mindre intresserad? Struntar i att lyssna på dig?)

-Problem med vallhunden. (Vallar hunden lite som den vill? Skadar hunden boskapsdjuren? Är hunden svår att få kontakt med under arbete?)

-Träningssvacka med tävlingshunden. (Börjar hunden bli omotiverad till samarbete? Blir hunden för intensiv på träningen och har svårt att fokusera?)

Trassel i vardagen eller när hunden ska utföra någon form av jobb, jag vet varför och finns här för att hjälpa er förstå HUND 🐾

Är en vältränad hund lika med en välmående hund?

Idag aktiverar och tränar vi våra hundar flitigt, trots det kämpar många i vardagen med diverse problem. Vi pratar, tjatar, pekar, visar och pushar på med hjälp av belöning. De vanligaste råden är just träning och mer aktivering. En hund som tuggar sönder saker, har svårt att koppla av eller skäller okontrollerat, är den verkligen understimulerad och behöver den mer träning eller aktivitet?

Om vi tittar närmare på hundar som skäller okontrollerat, hundar som gör utfall, hundar som har svårt att koppla av, hundar som tuggar sönder saker. De flesta beteenden som går överstyr har en gemensam bakomliggande nämnare, stress. Stress finns i många former och grader. Vad händer när vi ökar aktiviteten och lägger på mer träning hos en stressad individ?

Man ökar stresspåslaget i kroppen, direkt efter träning och aktivitet kan vissa hundar vara trötta. När de vilat klart är de tillbaka där de började, eller? Inte alla, vi får inte glömma att alla hundar är olika individer. Däremot om man ökar aktiviteten och tränar hunden mycket under en längre period kan problemen tona ut. Visste ni att en hund kan bli utbränd?

Tyvärr, även hundar kan brännas ut. Men för de flesta hundägare ökar istället kravet på att aktivera och träna sin hund ytterligare, för hunden blir mer och mer vältränad, stressen fortsätter stiga. En hund som är stressad kämpar redan med att förstå och hantera sin omgivning, den vill inte se mer av omvärlden eller utsättas för fler intryck.

Idag hanteras de beteendeproblem som upplevs som ohållbara tråkigt nog ibland med medicinering i samband med träning, lugnande medicin i samband med mera stimulans…!? När problemen inte längre syns, har vi då en hund som mår bra? Har vi då uppnått en sund och trygg relation?

-Är en vältränad hund lika med en välmående hund? 🐶

Hänt och händer hos oss:

cropped-img_1906_edited

Förra veckan var en intensiv och händelserik vecka med många positiva ting. Tre givande kurskvällar, två pensionathundar, Elins Webbshop är nu i funktion, sist men inte minst så har Elins & Maggies hundar smugit igång. Läs mer om vårt nystartade projekt —> HÄR

Detta är kortfattat om vad som hänt och pågått under förra veckan, denna kommande vecka ska det göras lite inköp till webbshopen, ny dagishund ska skolas in, en uppdaterad version av boken TALA HUND ska förberedas för tryck m.m. och inte att förglömma så fyller min sambo år och det ska självklart firas <3

Saker som är påbörjade men för tillfället är lite på is i väntan på att upptas är nya bokprojekten Välkommen hem & Den moderna hundsynen, en youtube-kanal och två olika hundkommunikations-kurser. Detta är anledningen till varför mina sociala medier stundvis står still emellanåt, även om man inte ser någon aktivitet där så finns det en hel del som pågår bakom kulisserna 🙂

 

Metizo-DAGS!

metizo2.jpg

Den 4/9 går första beställningen iväg på Metizo-produkter, webbshoppen är så gott som färdigdesignad och kommer snart vara i bruk. Dock kommer jag inte kunna ha så brett utbud av modeller och färger till en början, men är du med och beställer innan den 4/9 har du möjlighet att välja mellan alla Metizos produkter och till ett lägre pris en rekommenderat. Läs mer om Metizos produkter här —> MetizoDesign

Metizo sele (rek. pris 539kr) – Vid detta tillfälle 509kr inkl. frakt.

Metizo koppel 180cm långt, 15mm & 20mm brett (rek. pris 269kr) – Vid detta tillfälle 229kr inkl. frakt.

Metizo halvstryphalsband (rek. pris 179kr) – Vid detta tillfälle 159kr inkl. frakt.

Vill du vara med och beställa? Önskar du köpa någon annan vara från Metizo än de ovan? Kontakta mig, så ordnar vi det 🙂 Efter den 4/9 är det ordinarie priser som gäller.

Vem är Edit?

Nu har Edit varit med oss i ca ett par veckor och hon börjar landa, när stressen börjar minska kommer personligheten fram mer och mer. Hon är en otroligt vänlig, positiv, orädd och bestämd individ, som just nu alltid frågar en extra gång om jag är säker på mitt budskap när vi kommunicerar. Hon är skicklig och kompetent i sitt sociala språk i umgänget med andra hundar, ibland testar hon mina små damer lite. Man måste ju som tvååring få vara lite påhittig, inget ont finns i denna hund.

Det som finns att jobba på som kommer ta sin tid är separationsångesten och kloklippningen, i övrig hantering går det bra. Separationsångesten har dock bytt lite skepnad sen den dagen hon kom innanför vår dörr, från att skälla konstant skäller hon oftast bara någon minut i början för att sedan delvis tyst acceptera läget. Det svänger som sagt fortfarande, men vi har inte känt varandra så länge, man kan inte kräva mer av henne på så kort tid.

Edit vet vad hon vill och kan, och kommer i sitt nästa hem kräva en person som är lugn och minst lika självsäker som hon själv. Hon kommer söka dig som är öppen för en utmaning och har viljan att lära sig mer om hundens kommunikation och fortsätta jobba därefter, missar man en ”fråga” från Edit tvekar hon inte på att styra skeppet själv. Tydlig och trygg vägledning till 100% är ett måste i hennes fall, när man lyckas övertyga henne om att man är fullt kapabel att leda flocken, är denna individ en drömhund <3