Aktivitetsdag nu på lördag!

Trygga hundmöten + Flockpromenad, 6/2!

Vi ses som vanligt på Idrottsvägen 4 (Odenvallen), Första aktiviteten (Trygga hundmöten) körs mellan 10:00-11:30 och den andra aktiviteten (Flockpromenaden) körs mellan 11:30-13:00. Ni kan välja att delta på bara en aktivitet eller gå på båda två.

Pris: 1 aktivitet 250kr/ekipage, 2 aktiviteter 400kr/ekipage.

Anmälan ska ske via mejl eller sms, en anmälan är bindande.

Galgon Märta är uppe för adoption!

Född: 2013-11-15

Kastrerad: Ja

Vaccinerad och avmaskad: Ja

Försäkring: Olycksfallförsäkring hos If

Märta är en härlig och ståtlig galgo tik på ca 7 år. Hon är för det mesta en lugn och sansad dam med en mjuk & behaglig utstrålning. Märta är en medelenergisk hund, d.v.s att hon är anpassningsbar på det viset att hon lika gärna hänger med på långpromenader så som hon njuter av en heldags hemmamys i sin mjuka sköna bädd.

Hon går fint i koppel och hundmöten är inga problem men på skogspromenader behöver hon tydlig vägledning om det finns vilt då hon har en jaktdrift, därför ska Märta inte dela hem med katt eller andra smådjur. Märta vill helst bo i ett lugnare område, hon kan bo med äldre barn.

Märta har integritet och kan till en början vara lite reserverad i nya relationer så hon vill bli bemött på ett lugnt och respektfullt sätt av både människor och andra hundar. Märta kan uppskatta sällskap av en annan lugn och mjuk hund men hon kan också likagärna bo som ensamhund då hon är ganska ointresserad av andra hundar, i sitt nuvarande jourhem bor Märta med två andra hundar och det fungerar bra.

Märta har ett visst resursförsvar, när man lärt känna henne och byggt upp relationen så har hon ofta inga större problem med att man tar ifrån henne saker som exempelvis leksaker. Man måste ha en bestämd men lättsam hand med Märta.

Märta söker dig som är lättsam, trygg, strukturerad och som vill ha en härlig bästa vän vid sin sida i ur och skur. Är du rätt för Märta? Skicka ett mejl så hörs vi av!

Adoptionsavgift: 4000kr

AKTIVITETSDAG, 23/1!

Flockpromenad + Säker socialisering, 23/1!

Vi ses som vanligt på Idrottsvägen 4 (Odenvallen), Första aktiviteten (Flockpromenad) körs mellan 10:00-11:30 och den andra aktiviteten (Säker socialisering) körs mellan 11:30-13:00. Ni kan välja att delta på bara en aktivitet eller gå på båda två.

Pris: 1 aktivitet 250kr/ekipage, 2 aktiviteter 400kr/ekipage.

Anmälan ska ske via mejl eller sms, en anmälan är bindande.

Morris (Del 2)

Fyra veckor går fort, M har bjudit på en hel del att jobba med men vilken underbart go kille det fanns under ytan av all stress. Det största utmaningen i starten av vistelsen var maten, M matvägrade i nästan 9 hela dagar. Vi brukar inte stressa upp oss om en hund inte äter på några dagar, efter dag 6 började iallafall mina tankar att snurra och jag ljuger om jag säger att jag inte började bli orolig. Efter många om och men så kom M igång med ätandet till slut.

Den störta utmaningen i slutet av vistelsen var förberedelserna inför hemgången, att istallera honom i hemmamiljön. M som individ är en väldigt känslig och alert kille, han har lätt för att bli överaktiv. Vilket gör att han kräver ett större lugn i handlandet från sin ägare än de flesta fallen, M är extremt känslig för omgivningens energier. Matte har mycket att smälta nu efter gårdagens hemkonsultation, det blir lätt mycket man ska hålla reda på i början innan man själv fått in de nya rutinerna. Men vilket tålamod hans matte besitter, med lite tid och extra stöttning nu efteråt så vet jag att de kommer att lyckas.

-Morris, du är en hund att minnas. Hoppas att vi ses snart igen!

Aktivitetsdag, 9/1!

Trygga hundmöten + Flockpromenad, 9/1!

Vi ses som vanligt på Idrottsvägen 4 (Odenvallen), Första aktiviteten (Trygga hundmöten) körs mellan 10:00-11:30 och den andra aktiviteten (Flockpromenaden) körs mellan 11:30-13:00. Ni kan välja att delta på bara en aktivitet eller gå på båda två.

Pris: 1 aktivitet 250kr/ekipage, 2 aktiviteter 400kr/ekipage.

Anmälan ska ske via mejl eller sms, en anmälan är bindande.

Troll

I lördags hade vi årets sista flockpromenad, nya datum kommer strax så håll utkik! Tillbaka till ämnet, hunden Troll. En ung individ som verkligen gett och ger sina ägare många utmaningar i vardagen, det är en hund med gott självförtroende, han är orädd och kan vara en aning fräck ibland. Troll är en ”het” och envis hund som är svår att imponera på, han kräver verkligen sin ägare. Att promenera med Troll har verkligen varit en kamp, målet att kunna ta en vanlig, lugn promenad med Troll troddes vara LÅÅÅÅÅNGT borta, att promenera lugnt i sällskap med en hundflock på 9 hundar… fanns knappt på kartan.

För två lördagar sedan, på årets näst sista Flockpromenad lyckades vi få Trolls ägare att hänga med. Det vart minst sagt en kämpig start så vi böt hundar, Trolls ägare fick ta några av våra hudar och vi tog Troll. Om Troll gav oss en riktigt svettig första halvtimma, men skammen den som ger sig. Den som till slut gav med sig var faktist Troll, han började tagga ner och lämna över ansvaret om omvärlden till oss. När vi pausade på ett ställe med mycket trafik, männskor, ankor och annat i rörelse stod Troll nu och studera sin omgivning istället för att försöka köra bort/attackera dem.

Efter den flockpromenaden gav vi Trolls husse & matte en hemläxa, en hemläxa de verkligen gjort. För kvittot på det hårda arbetet på hemmeplan visade sig på vår nästa Flockpromenad i lördags, det var en helt annan hund som klev ur bilen. Intensitetsnivån var betydligt lägre i starten, Trolls ansiktsuttryck och kroppsspråk var mjukare och mer avslappnat. Detta gjorde att de under denna flockpromenad kunde passera andra hundar, människor, trafik och andra störningar utan större problem. Det var så peppande att se, om matte var stolt efteråt. Vi är så imponerade över Trolls ägare, vilket jobb de gjort under dessa två veckor med Troll, de har även förändrat sig själva, sitt eget tankemönster och beteende.

Så grymt bra kämpat husse & matte, er dröm börjar nu bli verklighet!

Morris (Del 1)

M är hos för 4 veckor Board & Train, vi är nu inne på dag 4. M är här för han skäller och gör utfall i tid och otid, ute drar och hänger han i kopplet. M har svårt att koppla av i allmänhet, han förföljer sin matte inomhus. M tar inte heller att man sätter regler, gränser och begränsningar då M svarar upp med frustrerat skällande, han visat även tydligt sitt missnöje med sitt kroppsspråk och fysiska position. Droppen för ägarna var när M bet deras granne. Medans vi ska hjälpa M i fyra veckor pluggar han ägare på hemmaplan, de får bl.a läsa om hundens kommunikation, om hur vi omedvetet påverkar våra hundar i vardagen genom energi och kroppsspråk och hur vi kan förbättra & bygga upp relationen med sin hund. Plus att de också får en chans att andas och hämta nya krafter.

Vi har hitills sett en nervös & rädd kille som har lätt att ta till flykten för de minsta saker i vardagen. M har även visat lågt intresse av att integrera och samspela med de andra hundarna, han är med och bland de andra hundarna men undviker närmare kontakt och kommunikation. M är inte van vid att vara avgränsad, han har lågt förtroende för människan som sin beskyddare och vägledare. M matvägrar fortfarande mer eller mindre mindre, han har knappt sovit de första dygnen. Han har även maniskt förföljt oss runt i huset, han är som ett plåster i hälen emellanåt. Igår mitt på dagen kom det första lilla genombrottet där han valde att faktiskt söka upp sin vilokoja, där han sov djupt i flera timmar fast vi andra var i rörelse inomhus. På promenaderna drar han knappt i kopplet längre och han undviker nu det han tidigare upplevt som stor fara istället för att attackera. Det är långt kvar till målet men vi är nu iallafall märkbart på väg åt rätt håll och tilliten till oss smyger på för varje dag som går.

Fortsättning följer…


Ny webbplats, uppdaterade tjänster, priser och annat.


VARMT VÄLKOMMEN TILL VÅR NYA HEMSIDA!

En del kan kännas igen och en del är helt nytt, kika gärna runt och dela gärna med dig om hur du upplever den nya sidan. Vi har bland annat lagt ut nya datum för aktiviteter och kurser, fler kommer.

Något ni kommer att märka ganska snart när ni kikar runt är att hunddagis & pensionat inte finns kvar, sista maj 2021 ska vi stänga ner dessa två tjänster och vi kommer innan dess inte att ta emot några nya gäster.

Hoppas ni gillar sidan och den nya loggan, för en gångs skull vart allt färdigt lite tidigare än planerat. Någon gång ska ju det hända också 😉