”Din nedgång kan bli din framgång”

IMAG1428.jpg

Alla har vi våra för och nackdelar i våra personligheter, vissa av dem kan vara både till fördel och nackdel beroende på situation. Snällhet är nog min bästa och ibland sämsta egenskap, den kan hjälpa och ge glädje till andra men den kan också utnyttjas. Att vara för snäll kan ibland bli en last, då jag sällan tackar nej. Även fast det ibland blir väldigt tungt så lyckas man alltid hitta ljuset i tunneln till slut. Idag är jag väldigt medveten om mina egenskaper och vad de gör för mig, därför kan jag också nu göra något aktivt för att stoppa mig när det är på väg åt fel håll.

Medvetenhet och självinsikt är nyckeln till att kunna göra förändringar hos sig själv, där har och är mina hundar till så stor hjälp. De vet redan innan jag vet det själv hur min dagsform är, hur jag mår och känner inför olika situationer. De talar tydligt om vart jag står i stunden, därför kan jag inte längre ljuga för mig själv. Jag kan inte ens lura min sambo om hur jag mår för dagen, mina hundar skvallrar tydligt. Det kan ibland svida när man inser vissa saker hos sig själv, men det fina med det är att man där och då faktiskt kan göra något åt det, man får ett val.

Att bli kritiserad är inte alltid roligt, det är heller inte alltid så roligt alla gånger att ge kritik. Även här finns valmöjligheten att göra något bra av det, här får man en enorm möjlighet att utveckla och rannsaka sig själv. Att göra fel och hamna snett är något som ger den bästa erfarenheten, här kan man verkligen lära sig på riktigt. Det är den vägen jag fått gått i hundvärlden, jag har tabbat mig otroligt mycket, gjort så fel med ett X antal hundar. Varje gång jag föll så slog jag mig själv, tog mig upp och kämpade vidare. Jag sökte hela tiden svaren på mina frågetecken, jag ville verkligen veta vad andra gjorde för att lyckas.

Nu står jag här, 11 år senare med en erfarenheter som jag är så sjukt tacksam över. Med en enorm kunskapskälla inom ämnet hund, som jag är otroligt stolt över. Även om jag kommit otroligt långt så jagar jag ständigt efter mera kunskap, mera erfarenheter. För att vinna så måste man våga förlora, något jag inte längre är rädd för. Varje gång jag ger mig in på okänd mark brukar jag fråga mig själv; Vad är det värsta som kan hända? När jag har svaret frågar jag mig själv igen; Är det verkligen det värsta som kan hända mig? Ofta är svaret nej.

<3 ”Att misslyckas är att lära sig, att lära sig är att lyckas” <3

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.