Elisa – Första veckan har gått.

En vecka går fort, Elisas framsteg lika så. Hon har överraskat och kommit längre än vi vågat tro, känns riktigt roligt. Så, vad har nu hänt:

-Redan på dag ett visade hon lite nyfikenhet mot oss och hundarna.

-Dag två började hon integrera med flocken, hon började smyga efter oss och valde ofta under dagen att vara i samma rum men på säkert avstånd.

-Äntligen på dag tre kom hungern ikapp huvudet, hon åt sitt första mål. Vi plockade även av kopplet som hon haft på sig under dagen för att vi inte skulle behöva gå in i hennes personliga sfär i onödan vid förflyttning.

-Den fjärde dagen följde hon med på en kort promenadrunda med flocken, då hon insisterade på att bli kopplad.

-Under helgen har Elisa börjat vågat äta i köket med de andra hundar, hon följer gärna med ut i trädgården, hon väljer att ligga i samma rum som oss, bjuds det på promenad eller godbitar är hon där för att delta.

Elisa närmar sig oss, sakta men åt rätt håll. Hon är inte redo för närkontakt, men är heller inte långt ifrån. Kommer man och sätter sig bredvid henne (utan att ta ögonkontakt eller prata med henne), sniffar hon nyfiket på än.

Det är så vi har jobbat i det stora hela, bara ignorerat henne. De väldigt få tillfällena vi vart tvungna att flytta på henne, har vi använt kopplet och inte tagit på henne. När mat bjudits, har vi bara ställt ner skålen vid henne och gått därifrån. Vatten har alltid funnits vid sidan av hennes bädd, i övrigt har vi inte gjort så mycket.

Vi har levt på som vanligt här under veckan och inte riktad någon större uppmärksamhet på Elisa, ska bli spännande att se vad nästa vecka har att bjuda på. Det är Elisa som bestämmer när hon är redo för nästa steg.

-Från rädd och skygg mot glad och trygg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.