Elisa – Varför koppel inomhus?


Som många säkert redan sett, så har ofta alla nya hundar hos oss koppel på sig inomhus i början. I Elisas fall är det för att hon inte vill ha närkontakt, hon kan stänga ner när man tar i henne. När jag behöver förflytta henne som t.ex när det ska ut och rastas, behöver jag inte kliva in och kränka hennes personliga sfär. I andra fall kan det handla om en hund som är mera framåt och har svårt att kontrollera sig själv. När en situation kanske håller på att urarta, behöver jag inte få fatt i själva hunden utan kan med hjälp av ett koppel eller längre lina få stopp på hunden. Jag använder koppel i många situationer, alltid innan jag och den nya hunden känner varandra tillräckligt bra. Det är en säkerhet för båda. Idag är det Elisas fjärde dag, hon hänger med så bra nu vid rastning och annat att jag inte behöver använda kopplet för att få med henne framåt hela tiden.720p-10_std_edited


1 kommentar

Add Yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.