Förändringar är inte alltid enkelt.


img_0949_edited.jpg

Nu har det varit en mer intensiv period igen, det är superkul att jobben mer eller mindre har strömmat in, det är fantastiskt på alla vis. Det ända som blir ett problem är att mitt huvud inte hänger med. Många stupar in i väggen idag, jag trodde aldrig att jag skulle bli en av dem… Men så vart inte fallet. Hösten 2017 hände det man bara hört om, jag har fått jobba med mig själv och lära mig acceptera det faktum att jag inte kommer fungera som vanligt igen. Att jag inte kommer orka lika mycket som alla andra, är jag duktig med vilan så mår jag bra och kan tänka klart längre perioder. När jag slarvat och tror jag kan pressa mig lite till, så stänger huvudet och kroppen av mer eller mindre. I början var detta väldigt frustrerande, vila var inte min starka sida. Jag gillar att ständigt ha grejer igång, då jag lätt blir rastlös. Det har varit och är fortfarande en balansgång mellan aktivitet och vila, men jag blir bättre på det. Det är allt annat än lätt att ändra på sig själv i en handvändning, vissa kan kanske klara det på ganska kort tid medans andra behöver längre tid att ”träna”.

När jag är iväg och träffar hundägare som vill ha hjälp, vänder jag i några fall upp och ner på deras vardag. För att förändra hundens beteende måste de offra en mindre eller större del av sig själva ibland, deras känslor och behov får läggas åt sidan. Jag förstår att det är svårt, jag vet att det inte alltid är roligt. Alla kan förändras, om man vill. Allt är inte enkelt, saker måste få ta sin tid även hos oss människor och inte bara hos hunden.

-Det är när vi börjar få grepp om oss själva och kan göra en inre förändring som vi kan börja hjälpa hunden i rätt riktning, var snäll mot dig själv och låt även din process ta tid. Att ändra sig själv, är inte ”att bara” för alla.


 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.