När Sickan hjälpte Edit.


img_0809_edited1

Vår bordercollie Charles-Ingvar på ca 1 1/2 år gammal, var även en av anledningarna till att jag behövde en paus med jourhundar. Charles-Ingvar även kallad Sickan har krävt så otroligt mycket tid, tålamod och arbete, då han själv haft det väldigt kämpigt med avkoppling och inre stress, han hade även under den tuffaste perioden av sin ”stressdetox” självdestruktiva beteenden. Nu idag, snart 10 månader senare har vi en helt annan hund. Hur fantastisk, underbar och mogen denna Sickan blivit bevisade han lite extra första natten Edit skulle sova i ett egen rum. Edit hade svårt att sova, stundvis vankade hon runt, pep, gnydde och kämpade med sin oro över att behöva sova avskilt. Då ser jag Sickan ta beslutet att ingripa, han går fram till Edits rum och lägger sig framför grinden och somnar, efter en stund hör jag Edit kliva upp i sin soffa, hon lägger sig och allt blir lugnt. Nästa natt somnade hon snabbt och sov hela natten utan problem, det är otroligt vad hundar kan göra för varandra. Det är precis så här mina hundar hjälper mig, de agerar förebilder och är ovärderliga i mitt arbete med andra hundar. De finns vid min sida när jag behöver en hjälpande tass, tillsammans guidar vi andra hundar till balans.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.