Hundattacker.


img_3096_edited.jpg

Vår lilla Dagmar är en dam med hög integritet, om du som besökare klankar in i hennes personliga space utan att ha frågat henne så bjuder hon på ett nyp. Det är hennes fulla rätt, men det är mitt ansvar som ägare att se till att ingen kör över henne. Mitt ansvar att skydda henne så hon slipper handla själv. Om vi inte respekterar hunden, kommer hunden inte respektera oss.

(Länk TV4 Hundattacker)

Dagens hundsnackis på tv 4 här på morgonen; 3800 personer sökte vård 2017 p.g.a. hundbett. Jag säger som Fredrik Steen, jag är inte speciellt förvånad. Jag hör nästan dagligen om hundar som bitit människor eller andra hundar, även hundar som dödat andra djur. Idag känns det som hunden glöms bort för det rovdjur den är, ett instinktivt djur vars natur trotsas av oss människor. Det är när vi ser bort från deras natur, det börjar bli problem. Alla hundar kan bitas, med ”rätt” stimuli så kan alla hundar triggas till att bita. Precis som de pratar om i klippet, romantiseras hunden. Att en individ är väldigt tolerant med människor, betyder inte att den alltid älskar människor. Jag var på en konsultation nyligen, där hunden var väldigt tolerant mot barnen. MEN, hunden visade också tyst och tydligt att den inte uppskattade det. Det är när vi missar dessa tysta signaler som ett bett snart är ett faktum, någon gång kommer bli första gången. Det som även nämns är att vi måste i allmänhet bli bättre på att respektera hundarnas integritet, jag kan inte annat än att hålla med.

Sen finns det så många fler faktorer som påverkar hunden att bita, det handlar inte alltid om integritets-brått. Men den gemensamma nämnaren för alla bett, är bristen på kunskap om hunden som djur.

-Lyssna till din hund, annars blir relationen mindre sund.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.