Hundhälsa & beteende


MUNVÅRD

Det är såklart inte kommunikationen som brister i relationen alla gånger när problem börjar krypa på, vissa beteenden som uppstår är av helt andra anledningar. Hundens fysiska hälsa har en stor inverkar på hur hunden agerar i vardagen, vid plötslig beteendeförändring kan den underliggande orsaken vara smärta/sjukdom.

Bra mat och motion som alla vet är en viktig del för hundens välmående, det är numera självklarheter. Det är även noga med att hunden ska sova skönt, ha bra leksaker, få gott godis och massa kärlek. Hur är det egentligen när det kommer till att ta hand om hundens mun?

-Borstar du din hunds tänder varje dag? Inte?

-Borstar du dina tänder varje dag? Ja? Varför?

Att borsta tänderna på sin hund är viktigare än man tror. Faktum är att munhälsan har en stor inverkan på hundens fysiska mående, precis som för oss människor. Visste ni att dålig munhälsa påverkar inte bara tänder och tandkött, det påverkar även hundens immunförsvar. Ett tandkött som blir rött och inflammerat, blöder lätt. I en oren mun finns många dåliga bakterier, via ett blödande tandkött kan bakterierna ta sig in i blodomloppet. Dessa bakterier kan orsaka sjukdomar på bland annat hjärta, lever och njurar.

morris

Vad sägs om att börja ta hand om din hunds tänder (om du inte redan gör det)?

Jag  erbjuder munvårdsprodukter från DogaNova på Elins Webbshopp, giftfria produkter som hjälper till att motverka dåliga bakterier och reducerar tandsten och dålig andedräkt. Det finns även video på hur du kan gå till väga när du ska vänja din hund vid tandborstning, läs mer om produkterna och köp varorna på länken – DogaNova

-En ren mun ger en friskare hund.


FODER

… (under uppbyggnad)…