Hundkurs/Träning


HUNDKURSER/FÖRELÄSNINGAR/TRÄNINGAR

”Tala Hund” syftar till att hjälpa dig att förstå hur din hund tänker, varför hunden beter sig som den gör och hur du kan kommunicera med din hund på ett effektivt sätt som din hund faktiskt förstår.

-Var glad och ha kontroll.


28/4-19 HUNDTRÄFF NR 2, ÄMNE: BELÖNING.

Tid: 11:00-13:00

Plats: Segersjö Herrgård

Belöning, vad är det för dig och vad betyder det för din hund. När ska vi belöna hunden och hur kan vi belöna hunden, vad ser din hund som belöning, kan belöning vara fel? Vi kommer att praktisera och diskutera hur vi kan belöna vår hund i vardagen på enkla och naturliga sätt, jag hoppas vi ses!

Pris: 200kr/ekipage (en hund + en person)

Anmäl dig till: elinshundhjalp@gmail.com

Obs! Anmälan är bindande.


7/4-19 HUNDTRÄFF NR 1, ÄMNE: VARFÖR VÄNTA?

varför vänta 3

Tid: 11:00-13:00

Plats: Segersjö Herrgård

Första hundträffen, många bra förslag på ämnen har trillat in. Jag har valt att starta med ämnet VÄNTA, för att det är grunden till så mycket i hundens mående och hur de fungerar i vår vardag. Vi kommer att praktisera och diskutera varför just detta är så viktigt och hur vi utan ord kan få fram budskapet, jag hoppas vi ses!

Pris: 200kr/ekipage (en hund + en person)

Anmäl dig till: elinshundhjalp@gmail.com

Obs! Anmälan är bindande.


30/9-18 ENJOY THE WALK – TRÄNINGSTILLFÄLLE

img_1527

Ett perfekt tillfälle att praktisera under kontrollerade former på koppelrelation, hundmöten m.m. Tillsammans hjälper vi varandra att lyckas! Vill du vara med?

Anmäl dig till —> dogsofdiva@outlook.com

OBS! För att delta på träningstillfället måste man ha gått på Tonys hundklass eller varit hos mig på en konsultation.


21/8 – 23/8-18 HUNDKLASS I HUNDKOMMUNIKATION

DSC_1686_edited.jpg

Tid: 18:00-20:00 alla tre kvällar.

Plats: Odensbacken, idrottsvägen 4

Våra hundar har många sätt att uttrycka sig på, deras språk består av signaler via kroppsspråk, verbala ljud, doftmarkeringar och handlingar. Våra hundar kommunicerar med oss hela tiden i vår vardag, många gånger tänker vi inte på att hundens små vardagliga handlingar faktiskt betyder något. Man kan säga att våra hundar ständigt ställer ”frågor”, frågor vars svaren är avgörande för hur våra hundar kommer att känna och reagera på sin omgivning.

Har ni en hund som är kräsen med maten, hoppar på gäster, drar i kopplet, skäller okontrollerat, gör utfall på promenaden m.m? Eller vill ni bara stärka relationen med er hund och lära mer om hundens kommunikation?

Då är denna kurs för er!

Under tre kvällar kommer man få lära sig både teoretiskt och praktiskt om hundens tysta signaler, vad de betyder och hur vi med lugna, odramatiska handlingar kan få rätsida på stora som små problem i vardagen.

Kursen kommer att hållas av Tony Knight på engelska, jag hjälper till med översättning om det behövs. Vill ni veta mer om kursen eller göra en anmälan klickar ni på länken —> Kontakta oss

Pris: 1400kr/1 person + 1 hund, 2000kr/2 personer + 2 hundar

OBS! Platserna är begränsade, maxantalet deltager är 10st.

Läs mer om hundklassens upplägg —> Här

Osäker på om du vill gå, eller kan du inte komma alla tre kvällar? Den 21/8 har vi teorikväll, ni är varmt välkomna att delta på endast teorin för 400kr/person. Skulle du känna att du vill fortsätta på våra praktik/träningskvällar 22/8-23/8, anmäler du dig enkelt på plats efter teorin.

Hoppas vi ses!


!!!INSTÄLLD!!! 13/4-18 – 15/4-18 HUNDKLASS med Tony Knight www.tonyknightdoglisterner.com

 

Kursen hålls på Engelska, men låt inte det hindra er. Både jag och Magdalena från Maggies Hunderi kommer finnas på plats för översättning och stöttning. Tony är internationell Dog Listener, han jobbar världen över, bland annat i USA, Europa och i Australien.

Tony jobbar med en metod som heter Amichien Bonding, som han tagit efter sin mamma Jan Fennell. Metoden är mjuk och helt på hundens villkor. Vi lär oss att kommunicera och använda hundens naturliga signaler, med hjälp av hundens naturliga språk kan vi åtgärda beteendeproblem på ett lugnt, positivt och skonsamt sätt. Även kunna fördjupa och stärka en redan bra relation med sin hund.

På fredagen kör vi endast teori, utan hundar. Lördag – Söndag sätter vi teorin i praktiken, mer info om kursens upplägg får ni via mejl när ni bokat en plats.

 


17/2-18 FÖRELÄSNING – Det goda hundägarskapet

Mervi Kärki från Hundinspiration kommer och föreläser om hundens naturliga språk och berättar hur hon med sin första hund Kenzo lyckades vända sin desperation till inspiration. Att leva med hund är underbart, men för alla är det inte alltid så. Både jag och Mervi har haft en tuff start med våra hundar och det var till en början allt annat än njutbart.

Med kunskap om hundens språk så hjälper vi dig att utvecklas i rätt riktning om du t.ex. har en hyperaktiv, aggressiv, reserverad, osäker, eller stressad hund. Vi kommer hjälpa dig förstå VARFÖR din hund gör som den gör och VAD du kan göra när trassliga situationer uppstår i er vardag. Föreläsningen är även till för dig som bara vill bygga en djupare förståelse och stärka relationen med din hund. Du behöver heller inte vara hundägare, utan är du bara intresserad av att lära dig mera om hund så är du också välkommen att delta.

Det kommer också finnas tid till dina egna frågor och funderingar…