”Inga garantier”

 

Hundar påverkas av sin ägare, beteenden och annat skiljer sig beroende på vem som för hunden. Det är svårt att ge lovord vid en adoption att de kommer få en viss hund, en hund kan fungera jättebra t.ex. hemma hos oss, när den flyttat börjar den visa upp nya sidor i det nya hemmet. Jag kan säga hur hunden är nu och hur den uppträder hos mig, men att det kommer vara samma hund hos dig är inte en garanti.

Din hund är din spegel, hunden kommer spegla dig och agera utefter hur du är som person och hur du relaterar till hunden. Självklart försöker man göra sitt yttersta för att hitta rätt människa till rätt hund, men det är ibland klurigt och det kan bli fel.

Har du någon gång läst en annons på en hund, åkt och köpt den och sedan efter några dagar uppvisas problembeteenden. Du kanske känner dig lurad då dessa beteenden inte framgick vid köpet? Men sanningen är den att du förmodligen inte har blivit lurad, utan hundens tidigare beskrivning stämde. För hundar kan skifta i sitt sätt att vara beroende på vem som håller i kopplet. Vid adoption eller köp av din drömhund, finns inga framtida garantier.

Allt är upp till dig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.