Ingvald är en lucky dog!

Inatt kom jourhunden Ingvald, idag är han en riktig turhund. Han var nära på att få en biljett till hundhimlen, inte på grund av sjukdom utan för hur han betedde sig. Vi trodde att vi väntade på att få hit ett ”aggressiv case”, men det visade sig inte vara fallet.

Ingvald som många andra hundar vi tagit emot, handlade det hela bara om missförstånd. Missförstånd i kommunikationen mellan människa och hund, dessa missförstånd är vanligare än man tror. Det handlar inte om att man är en dålig hundägare, man har bara inte rätt verktyg i lådan där och då.

Att hitta rätt hjälp idag är inte lätt, vissa kan ha tur och hitta bra hjälp medans andra aldrig finner den hjälpen. I vissa fall kan det sluta med avlivning, avlivning av en fullt fungerande hund. En hund som bara försökte förstå sin omvärld, en hund som bara gjorde det man omedvetet signalerat till den.

Men Ingvald kan skatta sig lycklig, trots rekommendationer om avlivning från flera håll valde hans ägare till slut att ge honom en andra chans, en nystart någon annanstans. Det beslutet var så rätt <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.