Maniskt slickande.


Tanabanana_edited1.jpg

En hund slickar av flera olika naturliga anledningar på sig själva, på flockmedlemmar eller föremål, det kan exempelvis bero på:

-Det smakar gott. Hunden kan slicka sin skål, du kan ha spillt mat och dylikt på olika platser i hemmet. Hunden gillar smaken helt enkelt. Den kan slicka på oss av samma anledning, att den tycker vi smakar gott p.g.a. spill eller salter som vi har på huden.

-Hygien. Hunden slickar sig själv för att rengöra sig från smuts, död vävnad och bakterier.

-Kommunikation. Hundar slickar på varandra i olika mening. (Det kan bland annat betyda; jag är hungrig, låt oss vara vänner, tillgivenhet)

Din hund kan kommunicera på detta sätt även med dig. Om hunden slickar intensivt så kan det vara att den vill tala om exempel att vattenskålen är tom, det borde vara dags för mat. Det kan vara ett sätt att säga att något är fel. Tvångsmässigt slickande, din hund slickar överdrivet mycket, slickar samma sak eller område om och om igen. Börjar beteendet när hunden blir rädd, nervös, stressad? Det kan vara ett symptom på smärta eller så finns det en neurologiskt bakomliggande problem, eller andra medicinska orsaker? Då kan det vara läge att söka hjälp hos veterinär.


 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.