Mer om Elin

ALLT BÖRJADE MED EN HUND, DIVA.

Elin minns det tydligt fast det var länge sedan, våren 2007. Lyckan hon kände när hon köpt sin första hund, Diva. Elin hade läst många böcker om hundar, valpar, hundträning innan och hon kände sig väl förbredd. De första månaderna med hund var fantastiskt, lättsamt och roligt. Men underbart är kort, sakta började saker och ting förändras. Den lilla valpen började bli vuxen. Ensamträningen gick långt ifrån som planerat, Diva utvecklade destruktiv separationsångest. Det var ingen vacker historia, hon tuggade bokstavligen sönder det mesta i Elins lägenhet. De lekfulla och sköna promenaderna vart med tiden allt annat än kul, Elin njöt inte längre av dem. Diva var mer eller mindre ute och gick med Elin, hundmöten var en kamp. Något som troddes skulle bli så lätt, vart helt plötsligt väldigt svårt. Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. För att göra en lång historia kort lyckades Elin och Divas relation komma på fötter till slut, men det tog dem tre år att ”hitta rätt”.

Elins nästa hund skulle snart bevisa att hon inte lärt sig allt för mycket av sin första, Elin halkade sakta tillbaka mot ruta ett. Nu funkade helt plötsligt inte den första strategin som hon fick lära mig med Diva, än en gång fick hon leta efter andra lösningar, återigen fann de hjälpande verktyg. Tredje hunden, problem började successivt att växa fram och allt började om IGEN. Elin har minst sagt slitit sitt hår, svalt sin stolthet, fällt många tårar och fått känna på känslan att vara misslyckad som hundägare gång på gång. Det krävdes många fel och snedsteg innan hon på riktigt började förstå varför allt gick snett hela tiden. För varje hund som varit en utmaning, har hon tagit emot chansen och möjligheten till att utvecklas att lära sig mera. Alla misstag har resulterat i erfarenheter och kunskap, hennes värsta motgångar har blivit hennes bästa framgångar. Att misslyckas är att lära sig, att lära sig är att lyckas.

I slutet på mars månad år 2015 började Elin sin första utbildning till hundbeteende-konsult. Sedan hösten 2015 driver hon äntligen sitt eget företag Elins Hundhjälp, en dröm och vision som idag är verklighet. Det här var bara början till vart hon är nu, idag. Under 2017 utbildade hon även sig till dog listener, år 2020 satsade Elin på ytterligare en kurs inom hund. Är det något man aldrig blir inom detta ämne så är det fullärd, för varje ny individ blir man en alltid en erfarenhet rikare. Fortsättning följer!