”Min hund fungerar bra med andra hundar”


img_0701_edited

Mina hundar är mycket ihop med andra hundar, för det mesta funkar det bra. Något som ofta ses i annonser och som jag även ofta hör är uttrycket ”fungerar bra med andra hundar”, betyder det verkligen alla hundar? Vi får inte glömma att alla hundar är individer med personligheter, ibland krockar det mellan två individer som båda har referensen att de fungerar bra med andra. Vissa relationer måsta man jobba på, ge tid och utrymme att mogna. Att jag fungerar bra med andra människor betyder inte att jag förstår mig på alla och vill ha dem nära i början, däremot kan jag lära mig acceptera dem. Likaså är det med vissa hundar, första mötet blir ibland kanske inte vad man trott.

En tvist vid första mötet mellan två individer betyder inte att de ogillar varandra, de behöver bara extra tid, tydlig vägledning och lite mera tålamod. Tänk på att även om din hund fungerat bra med andra hundar, ska vi aldrig ta alla möten för givet som bra. Alla mina hundar har inte klickat med varandra vid första ögonkastet, men de har lärt sig acceptera varandras närvaro. En närvaro som idag har förvandlats till djupa relationer och fantastiskt samspel.

-Tid, förståelse och tålamod.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.