Ögonkontakt


imag6179_edited.jpg

Ögonkontakt är ett av de sätt som hundar använder sig av i kommunikationen dem emellan, likaså med oss. När vi tar ögonkontakt med våra hundar så förväntar dom sig att vi vill dem någonting. Ibland så slinker våra ögon ner mot hunden och den tittar tillbaka på oss i väntan på fortsatt mening, men det är inte alla gånger vi vill den något speciellt bara för att vi tar ögonkontakt. Detta kan bli förvirrande för hunden.

Tänk dig själv att en person hela tiden tar kontakt med dig genom att säga; du!… För att sedan inte säga något mer och titta bort som inget hänt. Sen upprepas processen flera gånger under dagen utan att det blir någon riktig kommunikation mer än ordet; du!… Första gången personen tar kontakt så är du redo att kommunisera, men efter några gånger utan fortsatt mening så skulle du förmodligen inte vara lika uppmärksam på personen längre när det väl kommer ut en hel mening?

-Spara på ögonkontakten och använd den endast när du vill kommunisera med hunden. Små detaljer kan göra stor skillnad i kommunikationen mellan dig och din hund, värt att tänka på.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.