Om oss

OM OSS

Elins Hundhjälp startade hösten 2015.

Verksamheten ligger i Odensbacken, ca 3 mil utanför Örebro i ett villaområde med fina promenadstråk och nära till naturen. Elins Hundhjälp bedrivs av mig, Elin.

Till assistans har jag min fina hundflock som består av individer i alla storlekar, former och personligheter. Idag erbjuder verksamheten konsulttjänster, privatträning, olika aktiviteter, bord & train, vip-tjänster och kurser. I mån om plats tar vi även emot hundar för omplacering.


Allt börjde med en hund, Diva.

Jag minns det tydligt fast det var länge sedan, våren 2007. Lyckan man kände när jag köpte min första hund, Diva. Jag hade läst många böcker om hundar, valpar, hundträning innan och jag kände mig väl förbredd. De första månaderna med hund var fantastiskt, lättsamt och roligt. Men underbart är kort, sakta började saker och ting förändras. Den lilla valpen började bli vuxen. Ensamträningen gick långt ifrån som planerat, Diva utvecklade destruktiv separationsångest. Det var ingen vacker historia, hon tuggade bokstavligen sönder det mesta i min lägenhet. De lekfulla och sköna promenaderna vart med tiden allt annat än kul, jag njöt inte längre av dem. Diva var mer eller mindre ute och gick med mig, hundmöten var en kamp. Något som jag trodde skulle bli så lätt, vart helt plötsligt väldigt svårt. Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. För att göra en lång historia kort lyckades min och Divas relation komma på fötter till slut, men det tog oss tre år att ”hitta rätt”.

Men min nästa hund skulle snart bevisa att jag inte lärt mig allt för mycket av min första hund, jag halkade sakta tillbaka mot ruta ett. Nu fungerade helt plötsligt inte den första strategin som jag fick lära mig med Diva, än en gång fick jag leta efter andra lösningar, återigen fann vi hjälpande verktyg.

Tredje hunden, problem började successivt att växa fram och allt började om IGEN. Jag har minst sagt slitit sitt hår, svalt sin stolthet, fällt många tårar och fått känna på känslan att vara misslyckad som hundägare gång på gång. Det krävdes många fel och snedsteg innan jag på riktigt började förstå varför allt gick snett hela tiden. För varje hund som varit en utmaning, har jag ändå tagit emot chansen och möjligheten till att utvecklas att lära sig mera. Alla misstag har resulterat i erfarenheter och kunskap, mina värsta motgångar har blivit mina bästa framgångar. Att misslyckas är att lära sig, att lära sig är att lyckas.

I slutet på mars månad år 2015 började jag min första utbildning till hundbeteendekonsult. Sedan hösten 2015 driver jag mitt eget företag Elins Hundhjälp, en dröm och vision som idag är verklighet. Det här var bara början till vart jag är nu, idag. Under 2017 utbildade jag även mig till dog listener, år 2020 satsade jag på ytterligare en kurs inom hund. Är det något man aldrig blir inom detta ämne så är det fullärd, för varje ny individ blir man en alltid en erfarenhet rikare.

-Fortsättning följer!


Utbildningar

(2006) Kvinnersta lantbruksgymnasium – Djurvård

(2015) Dogs of Pegasus – Hundbeteendekonsult

(2017) Hundinspiration – Amichien Bonding

(2017) Tony Knight – Dog Listener

(2020) Brian Agnew – The Missing Link Workshop

(2021) Jens Lundberg HundPT – Mentorprogram