Om oss


IMG_0487_edited

VERKSAMHETEN

Elins Hundhjälp startade hösten 2015. Verksamheten ligger i Odensbacken, ca 3 mil utanför Örebro i ett villaområde med fina promenadstråk och nära till naturen. Elins Hundhjälp bedrivs av mig, Elin och till assistans har jag min fina hundflock som består av individer i alla storlekar, former och personligheter. Idag erbjuder verksamheten olika konsultations-tjänster, och kurser, vi driver även i liten skara både dagis och pensionat. I mån om plats tar vi även emot hundar i jour för omplacering.


OM MIG

54255139_445078526239380_5299216012279808000_n_editedElin Andersson, uppväxt och bor en bit utanför Örebro. Det starka intresset för djur har alltid funnits men p.g.a allergi i familjen var önskan om en hund inte möjlig att uppfylla. I gymnasiet var valet på inriktning en självklarhet, djurvård med hund som extra tillval. När jag var 19 år fyllda flyttade jag hemifrån, det första jag gjorde var att köpa min första egna hund. Här började min resa in i hundvärlden, det vart allt annat än jag tänk mig… (läs My story här). I slutet på mars månad år 2015 började mitt första äventyr mot hundbeteende-konsult. Sedan hösten 2015 driver jag äntligen mitt eget företag Elins Hundhjälp, en dröm och vision som idag är verklighet. Det här var bara början till vart jag är nu, idag. Under de senaste två åren har jag även utbildat mig till dog listener, år 2020 satsar jag på ytterligare en utbildning inom hund. Är det något man aldrig blir inom detta ämne så är det fullärd, för varje ny individ man träffar blir man en alltid en erfarenhet rikare.

Utbildad & Certifierad:

  • (År 2006) Kvinnersta lantbruksgymnasiumDjurvård
  • (År 2015) Dogs of Pegasus Hundbeteendekonsult
  • (År 2017) Hundinsperation – Amichien Bonding
  • (År 2017) Tony Knight – Dog Listener
  • (År 2020) Brian Agnew (The balanced dog) – The Missing Link Workshop

Erfarenheter:

  • Konsulterat, följt och studerat över 350 hundar med beteendeavvikelser sedan våren år 2015.
  • Flertal tusen timmar erfarenhet av flockhantering, rehabilitering och socialisering av hundar.
  • Hunddagispraktik
  • Är jourhem åt ideella föreningar sedan hösten 2015.

MIN FLOCK

Flocken.png

TANA (liten blandras), SIRI (liten blandras), ALF (galgo espanol), DAGMAR (chihuahua), CHARLES-INGVAR (border collie)

Varför en flock, det undrar vissa. Utan min flock skulle jag inte kunna göra ett sådant bra arbete med andra hundar som jag gör idag. Människor kan lära en hund mycket, när det kommer till sociala regler, samspel och hundens naturliga språk är hundarna de bästa lärarna för varandra. Därför är jag glad att kunna ha min fina flock vid min sida, tillsammans gör vi ett fantastiskt arbete.


-Se, lyssna & lär av din hund.