Onda cirklar.


granne_edited1.jpg

I och med att hundar känner av hur vi känner oss på insidan kan vi ibland skapa tråkiga situationer genom att bara tänka en negativ tanke. Därför tjatar jag mycket om att det är viktigt att känna efter och lära sig bli medveten om sin egen energi (känsla + avsikt), vad man utstrålar. Din hund kommer hjälpa dig att få den insikten. När vi blir tveksamma, osäkra, avvaktande kommer hunden reagera därefter, ibland när vi ska presentera något nytt för hunden går vi (ofta omedvetet) in med inställningen ”försöka”, ”vi får se vad hunden tycker”. Man har inget tydligt mål, man har inte en positiv bild av vad man vill åstadkomma. Så lätt är det att omedvetet skapa ett beteendeproblem. När vi väl märkt att hunden inte var helt säker på ett område så fastnar ofta den negativa bilden av situationen i vårt huvud, så nästa gång ni hamnar i samma situation så vet du hur det gick förra gången och den negativa tanken orsakar denna gång samma problem. Din känsla var negativ, din avsikt var den negativa bilden av förra gången. En ond cirkel har skapats.

För att bryta en onda cirkel måste man först gå till sig själv, man måste lära sig släppa/ och sudda ut det som varit och ”skapa” det som ska komma. En egenskap som är otroligt användbar och kommer göra livet lättare på många andra plan.

-Var lugn, tänk positivt och ha ett tydligt mål.


1 kommentar

Add Yours
  1. Do not look back. – Elins Hundhjälp

    […] En liknande sak är om hunden uppvisat ett negativt beteende i en viss situation, nästa gång vi är på väg in i samma situation så sitter den negativa bilden kvar i vårt huvud från förra gången. Den negativa tanken tar över den positiva, troligen kommer hunden att reagera likadant som senast. Det kan lätt bli en ”ond cirkel”. […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.