Projekt – ELLEN


I SAMARBETE MED – AMIGOS MIOS OCH PROTECTORA ANIMAL PINTOR PARRAGA

www.amigosmios.se & www.protectoraanimalparraga.es

SWISH: 1232313104 & BANKGIRO: 778-4341 & (Märk gåvan med – ELLEN)


Projektet har sponsrats av


FÖR RÄDDA OCH SKYGGA HUNDAR

Detta år lägger jag extra fokus på just rädda och skygga hundar. Projektet drivs både i Sverige och i Spanien, med målet om att nå ut, informera och utbilda så många hundägare som möjligt i just rädda och skygga hundar. Hur vi kan hantera, bemöta och hjälpa hundarna när rädsla uppstår.

Enligt mina erfarenheter är dessa hundar inte alltför komplicerade att jobba med som man kanske tror, nyckeln till framgång är att inte komplicera enkelheten utan håll det naturligt och enkelt.

Med projektet vill jag upplysa om hur mycket lättare vardagen med hund kan vara om vi bara lär oss att lyssna till dem och lär oss förstå dem och deras språk. Oavsett vilken rädsla din hund kämpar med är detta projekt ett forum för er. Jag ska även ge några utvalda hundar (både i Sverige och i Spanien) chansen att hitta sina egna/nya hem, idag är dessa individer chanslösa på adoptionsmarknaden.

Jag hoppas ni vill vara med och bidra till denna resa, för 2019 ska bli de rädda och skygga hundarnas år!


VEM ÄR ELLEN?

Jourhunden Ellen kom till oss våren 2017, det blev en hund att minnas. Hon var extremt rädd för människor, fast hon aldrig blivit illa behandlad. Ellen var en prövning då hon bara låg i sitt hörn och vägrade äta och dricka. Vistades man i samma rum kröp hon ihop till en boll och knep igen sina ögon, livrädd och oförmögen att röra på sig. Efter en vecka så kom till slut magen ikapp rädslan, hon åt och drack. Efter åtta dagar började hon visa en liten gnutta nyfikenhet, då och då när man bara passerade rummet kunde man skymta en nos som lite lätt vädrade efter en.

Med små steg tog hon sig framåt. Fem månader senare var det dags för Ellen att flytta till sin egna familj. Att vänja sig vid sina nya människor tog sin tid det med, tid är just det som dessa hundar behöver. Inte massa trixa och fixa utan bara tid och utrymme, för att i sin egen takt få komma fram ur sitt skal.

-Lugn, tålamod och tro, ger en hund sinnesro.


PROJEKTET

I Sverige

Gratis online-kurs med inriktning på rädda och skygga hundar:

Kursen finns tillgänglig nu fram till 1 december, du hittar kursen på www.elinskurssite.wordpress.com och du anmäler ditt intresse till kursen —> Här

Sprida informationsinlägg och dela filmklipp med praktiska tips och råd: Mellan 1 jan – 31 dec kommer ni att bland annat kunna följa de jourhundar som ingår i projektet. Deras resa kommer vara till stor hjälp i målet om att kunna dela så mycket kunskap som möjligt inom ämnet.

21/1 landar första hunden | Elisa – Vila är viktigt. | Elisa – Varför koppel inomhus?

Elisa – Första veckan har gått. |Elisa – Ignorera mera! |Elisa – Bakslag & Framsteg

I Spanien

Utbilda personal/volontärer på hägnet både praktiskt och teoretiskt: Kunskapen inom hund behövs verkligen här, inte bara för att de hundar som mår riktigt dåligt ska ha en chans till ett nytt hem utan även också för att deras tillvaro på hägnet ska kännas mera trygg. En trygg hund är en välmående hund.

-Rätt kommunikation skapar en bra relation.


HJÄLP OSS HJÄLPA!

Omkostnader:

Spanienresa: ca 10.000kr. (Flygbiljett tur & retur, boende för ca en vecka + mat. Översättning av utbildningsmaterial)

En jourhund: ca 4000kr. Då är vaccin, avmaskning, besiktning, försäkring och mat inräknat, för en jourperiod på ca 5 månader. För en spansk jourhund  är kostnaden beräknad på 5000kr, då är även pass, flyg, parasitbehandling och handelsintyg inräknat. Målet är att hjälpa minst 5st individer.

Målsumman till projektet: 50.000kr, allt överskott kommer gå till Amigos Mios och Protectora Animal Pintor Parragas hundar.

Såhär kan du hjälpa och bidra:

Donera en slant eller starta en egen insamling till projektet: Ingen gåva är för liten, alla bidrag oavsett summa gör skillnad. Du kan även starta en egen insamling för att få fler att hjälpas åt, tillsammans gör vi skillnad.

Dela och sprid projektet på bland annat sociala medier: Om man inte har möjlighet att ge en gåva så kan man alltid hjälpa till genom att dela och sprida Projekt -Ellen och dess inlägg på sociala medier m.m.

 -Varje bidrag och slant kommer göra ett hundhjärta varmt.


SWISH: 1232313104 & BANKGIRO: 778-4341

(Märk gåvan med – ELLEN)

0kr —————————- 19.050kr ———————————– 50.000kr

Tusen tack för era gåvor!

Jenifer Stjernstrid på Qbox, Therese Sjöström, Marianne Åkerman, Lisa Bülow, Madelene Chihab, Mervi Kärki på Hundinspiration, Sofia Johansson, Marika Fridström, Charlotte Engström, Lovisa Hedman, Helena Barkhult, Jörgen Johansson, Eda Ekendahl, Johanna Larsen, Marie Vasponi Björkman, Charlotte Fredriksson, Eva-Lena Andersson, Birgitta Norling, Jonatan Engerdahl, Ann-Katrin Grönlund


PROJEKT-HUNDARNA

60340280_350860462229148_7518141089719517184_n_edited.jpg

Ingvald, kastrerad hane på snart 4år.

Ingvald har det idag jobbigt att hantera sina känslor utomhus, alla intryck som finns utanför tomtgränsen är stor stress och press för denna individ.

Att lämna över ansvaret och lita på människan som sin trygga beslutsfattare sitter långt inne för denna herre. Hans bakgrund i Sverige har varit trasslig, och den har tyvärr satt djupa spår. Invald är idag i jour hos mig på Elins Hundhjälp och är under rehabilitering.

 

55810971_2682254228511418_6067131052130828288_n_edited.jpg

Elisa, kastrerad tik på ca 3 år.

Elisa kommer från hägnet i Spanien, hon är skygg och vaksam mot människor. Hon är uppvuxen på hägnet med sina syskon, det är en miljö ingen ska behöva växa upp i. Att inte ha en trygg start i livet med sin mamma, det sätter sina spår. Elisa finns i jour hos mig på Elins Hundhjälp och är under rehabilitering.

 

 

59856638_863165357384418_2546959136021544960_n_edited

Spira, tik på 4år.

(Mer info kommer…)

 

 

 

 

 

Var med och hjälp dessa hundar till ett mer harmoniskt och njutbart liv!

Vill du vara jourhem?

Kontakta mig för mer info —> Här