Projekt – ELLEN


I SAMARBETE MED – AMIGOS MIOS OCH PROTECTORA ANIMAL PINTOR PARRAGA

www.amigosmios.se & www.protectoraanimalparraga.es

SWISH: 1232313104 & BANKGIRO: 778-4341 & (Märk gåvan med – ELLEN)


Projektet har sponsrats av


FÖR RÄDDA OCH SKYGGA HUNDAR

Detta år lägger jag extra fokus på just rädda och skygga hundar. Projektet drivs både i Sverige och i Spanien, med målet om att nå ut, informera och utbilda så många hundägare som möjligt i just rädda och skygga hundar. Hur vi kan hantera, bemöta och hjälpa hundarna när rädsla uppstår.

Enligt mina erfarenheter är dessa hundar inte alltför komplicerade att jobba med som man kanske tror, nyckeln till framgång är att inte komplicera enkelheten utan håll det naturligt och enkelt.

Med projektet vill jag upplysa om hur mycket lättare vardagen med hund kan vara om vi bara lär oss att lyssna till dem och lär oss förstå dem och deras språk. Oavsett vilken rädsla din hund kämpar med är detta projekt ett forum för er. Jag ska även ge några utvalda hundar chansen att kunna hitta sina egna hem, idag är dessa individer chanslösa på adoptionsmarknaden.

Jag hoppas ni vill vara med och bidra till denna resa, för 2019 ska bli de rädda och skygga hundarnas år!


VEM ÄR ELLEN?

Jourhunden Ellen kom till oss våren 2017, det blev en hund att minnas. Hon var extremt rädd för människor, fast hon aldrig blivit illa behandlad. Ellen var en prövning då hon bara låg i sitt hörn och vägrade äta och dricka. Vistades man i samma rum kröp hon ihop till en boll och knep igen sina ögon, livrädd och oförmögen att röra på sig. Efter en vecka så kom till slut magen ikapp rädslan, hon åt och drack. Efter åtta dagar började hon visa en liten gnutta nyfikenhet, då och då när man bara passerade rummet kunde man skymta en nos som lite lätt vädrade efter en.

Med små steg tog hon sig framåt. Fem månader senare var det dags för Ellen att flytta till sin egna familj. Att vänja sig vid sina nya människor tog sin tid det med, tid är just det som dessa hundar behöver. Inte massa trixa och fixa utan bara tid och utrymme, för att i sin egen takt få komma fram ur sitt skal.

-Lugn, tålamod och tro, ger en hund sinnesro.


PROJEKTET

I Sverige

Gratis online-kurs med inriktning på rädda och skygga hundar:

Kursen kommer finnas tillgänglig den 1 maj – 1 dec, du anmäler ditt intresse —> Här

Sprida informationsinlägg och dela filmklipp med praktiska tips och råd: Mellan 1 jan – 31 dec kommer ni att bland annat kunna följa de jourhundar som ingår i projektet. Deras resa kommer vara till stor hjälp i målet om att kunna dela så mycket kunskap som möjligt inom ämnet.

21/1 landar första hunden | Elisa – Vila är viktigt. | Elisa – Varför koppel inomhus?

Elisa – Första veckan har gått. |Elisa – Ignorera mera! |

Jourhemsutbildning: Att vara jourhem i Projekt-Ellen innebär att man tar hand om en hund tills den hittat ett hem, som jourhem i projektet kommer man få en teoretisk grund i hundens kommunikation. Jag kommer finnas till och supporta jourhemmet från dag ett tills hunden flyttar. Jag kommer att hålla regelbunden kontakt med jourhemmen för uppdateringar och även anordna jourhemsträffar där jag finns till hands för att undervisa och lära ut mera praktiskt.

I Spanien

Utbilda personal/volontärer på hägnet både praktiskt och teoretiskt: Kunskapen inom hund behövs verkligen här, inte bara för att de hundar som mår riktigt dåligt ska ha en chans till ett nytt hem utan även också för att deras tillvaro på hägnet ska kännas mera trygg. En trygg hund är en välmående hund.

-Rätt kommunikation skapar en bra relation.


HJÄLP OSS HJÄLPA!

Omkostnader:

Spanienresa: ca 10.000kr. (Flygbiljett tur & retur, boende för ca en vecka + mat. Översättning av utbildningsmaterial)

Flygtransport: ca 5.000kr. (Flygbiljett och handelsintyg till hundarna)

En jourhund: ca 4500kr (då ingår vaccin, avmaskning, parasitbehandling, mun-sanering, besiktning i Spanien och en besiktning i Sverige, kastrering, blodtester & pass). Målet är att hjälpa minst 5 hundar.

Målsumman till projektet: 50.000kr, allt överskott kommer gå till Amigos Mios och Protectora Animal Pintor Parragas hundar.

Såhär kan du hjälpa och bidra:

Donera en slant eller starta en egen insamling till projektet: Ingen gåva är för liten, alla bidrag oavsett summa gör skillnad. Du kan även starta en egen insamling för att få fler att hjälpas åt, tillsammans gör vi skillnad.

Dela och sprid projektet på bland annat sociala medier: Om man inte har möjlighet att ge en gåva så kan man alltid hjälpa till genom att dela och sprida Projekt -Ellen och dess inlägg på sociala medier m.m.

Bli jourhem: Hjälp en hund och få både kunskap och erfarenhet i hur man rehabiliterar en rädd individ. Intresserad av att bli jourhem? Kontakta mig för mer info – Här

Bli fadder åt en jourhund: En jourhund kostar i snitt 500kr/månaden i mat och försäkring, du kan hjälpa genom att bli fadder åt en hund. Skänk en valfri summa varje månad till en specifik individ som ditt hjärta kanske klappar lite extra för, som fadder får du uppdateringar via mejl var 14:e dag om hur det går för din hund.

 -Varje bidrag och slant kommer göra ett hundhjärta varmt.


SWISH: 1232313104 & BANKGIRO: 778-4341

(Märk gåvan med – ELLEN)

0kr ———————- 15.700kr —————————————– 50.000kr

Tusen tack för era gåvor!

Jenifer Stjernstrid på Qbox, Therese Sjöström, Marianne Åkerman, Lisa Bülow, Madelene Chihab, Mervi Kärki på Hundinspiration, Sofia Johansson, Marika Fridström, Charlotte Engström, Lovisa Hedman, Helena Barkhult, Jörgen Johansson, Eda Ekendahl, Johanna Larsen


PROJEKT-HUNDARNA

Den gemensamma nämnaren för jourhundarna i projeket är att de är rädda för människor, vid situationer där de inte kan fly väljer de att stänga ner. Dessa hundar har aldrig behandlats illa på de sätt som vanligen ses som illa. Godis, klappar och glada röster kan göra lika stor skada som de motsatta handlingarna. Dessa hundar vill bara ha utrymme, tid och förståelse. När vi lär oss lyssna till dem, kommer de att vilja lyssna till oss och framförallt vara med oss.

Var med och hjälp dessa hundar till ett mer harmoniskt och njutbart liv!

(Alla hundarna i projektet väger runt 10kg.)