Vem är Edit?

Nu har Edit varit med oss i ca ett par veckor och hon börjar landa, när stressen börjar minska kommer personligheten fram mer och mer. Hon är en otroligt vänlig, positiv, orädd och bestämd individ, som just nu alltid frågar en extra gång om jag är säker på mitt budskap när vi kommunicerar. Hon är skicklig och kompetent i sitt sociala språk i umgänget med andra hundar, ibland testar hon mina små damer lite. Man måste ju som tvååring få vara lite påhittig, inget ont finns i denna hund.

Det som finns att jobba på som kommer ta sin tid är separationsångesten och kloklippningen, i övrig hantering går det bra. Separationsångesten har dock bytt lite skepnad sen den dagen hon kom innanför vår dörr, från att skälla konstant skäller hon oftast bara någon minut i början för att sedan delvis tyst acceptera läget. Det svänger som sagt fortfarande, men vi har inte känt varandra så länge, man kan inte kräva mer av henne på så kort tid.

Edit vet vad hon vill och kan, och kommer i sitt nästa hem kräva en person som är lugn och minst lika självsäker som hon själv. Hon kommer söka dig som är öppen för en utmaning och har viljan att lära sig mer om hundens kommunikation och fortsätta jobba därefter, missar man en ”fråga” från Edit tvekar hon inte på att styra skeppet själv. Tydlig och trygg vägledning till 100% är ett måste i hennes fall, när man lyckas övertyga henne om att man är fullt kapabel att leda flocken, är denna individ en drömhund <3

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.